Betrokkenheid & Ethos

Waar wij voor staan

Bij Fepco werken wij in nauwe samenwerking met onze klanten en leveranciers over de hele wereld.

Beroepsethiek is de basis van het werk dat we doen. Eerlijkheid en strikte principes, maar ook heldere communicatie, zijn een natuurlijk onderdeel van onze bedrijfscultuur. Wij geloven in duurzame en bi-laterale betrouwbare samenwerkingsverbanden. Welke zo een lange termijn relatie garanderen.

Wij kopen onze producten aan op verantwoorde wijze. Al onze producten worden transparant aangekocht volgens de internationale en Europese normen en voorschriften.

We spelen een actieve rol in het vormgeven van de handel en we zijn lid van de Belgische en Duitse Timber Trade Federation, evenals één van de oprichters van de ‘IQS’ (Initiatief Qualitäts Sperrholz) . IQS is een initiatief van de Duitse importeurs die zich willen verenigen en staan garant voor de kwaliteit en de afgesproken normen binnen de multiplex handel.

We kennen de supply chain van het bos naar de eindbestemming van de klant. Fepco heeft de EUTR verordening, die in maart 2013 door de Europese Unie om de legale distributieketen in de EU te garanderen, omarmd. Duurzame en legale houthandel heeft altijd nauw in ons hart en werkwijze gelegen.

Onze belangrijkste leveranciers in Indonesië zijn in staat om de felbegeerde EU FLEGT-licentie te verlenen als onderdeel van de VPA (Voluntary Partnership Agreement) die worden uitgegeven in het kader van FLEGT van de EU (ForestLawEnforcement, Governanceand Trade) actieplan. Het FLEGT-actieplan werd gestart in 2003. Het doel is om de illegale houtkap te verminderen door het versterken van duurzaam en legaal bosbeheer, verbetering van het bestuur, en de handel in legaal geproduceerd hout te bevorderen.

FSC® + PEFC-certificering is beschikbaar voor alle aanvoerlanden waar we sinds vele jaren mee samenwerken. Vraag ons gerust naar meer informatie wanneer u een bestelling plaatst.

 

Scroll naar boven